Stroganoff med rådyr

May 23, 2021Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid:

Antal: 4 personer

Jeg elsker gryderetter og bøf stroganoff er ingen undtagelse. Her har jeg taget den klassiske opskrift, og ikke justeret synderligt meget, med undtagelse af valget af kød. Ved tilberedning af den klassiske bøf stroganoff anvender jeg altid oksefilet, men i denne opskrift er oksefileten udskiftet med med tern af ryg og inderlår fra rådyr. Man kan også sagtens vælge andre udskæringer fra rådyret, som eksempelvis nakkefilet. Det er dog vigtigt at lade retten simre længere tid, da nakkefilet har en del sener og kræver derfor ekstra tilbedredningstid.

Tilbehøret til stroganoff plejer som ofte at være en form for mos. Jeg er personlig rigtig glad for sellerimos, da jeg ikke synes det bliver tungt som en almindelig kartoffelmos. Hvis vi er heldige og der er rester af stroganoff til anden dag, kunne jeg godt finde på at servere ris til.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g. tern af råbuk, gerne ryg og inderlår
  • 120 g. bacon i tern
  • 250 g. champignon
  • 3 stk. løg
  • 2 spsk. koncentreret tomatpure
  • 250 ml. piskefløde
  • 4 spsk. paprika
  • 3 spsk. mel
  • 1 håndfuld persille
  • Smør til stegning
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Tilberedning

  • 1)

    Ternene duppes med køkkenrulle. Læg ternene ud på bagepapir og tilsæt salt, peber, paprika og mel og fordel det godt på kødet.

  • 2)

    Champignonerne skæres i kvarte og løget halveres og skæres i skiver.

  • 3)

    Steg først baconternene af på en pande og når det er gyldent tages det panden. Steg løg og champignon i det overskydende fedt. Løgene skal være bløde og gyldne og champignonerne skal være godt tilberedt. Sæt herefter løg og champignonerne til side sammen med baconen.

  • 4)

    Panden varmes godt op og tilsætter smør og olivenolie. Brun ternene godt af på alle sider, på den varme pande.

  • 5)

    Når kødet er godt brunet, ca. efter 2-3 minutter, tilsættes koncentreret tomatpuré, som skal brændes af på panden. Tilsæt herefter bacon, løg og champignonerne.

  • 6)

    Sluk herefter for komfuret og lad retten stå og samle sig i ca. 5-10 minutter. Når retten har samlet sig, skal der tilsættes fløde, hvortil retten skal varmes hurtigt igennem. Smag til med salt og peber.

  • 7)

    Server retten rygende varm og gerne med en god mos til.

Forrige opskrift Næste opskrift