Stegt andebryst med grønkål

May 23, 2021Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid:

Antal: 2 personer

Jeg har altid elsket and, men det er primært også et stykke kød, som jeg har forbundet med Mortensaften eller juletid. Vi har altid fryseren fyldt med ænder, og jeg synes virkelig at en syrlig kålsalat og et stykke vildandebryst passer utrolig godt sammen. Derfor spiser vi i vinterperioden rigtig meget and og dette er en af favoritterne. Tilbehøret kan altid variere lidt, men det er en lækker, nem og hurtig ret, som jeg synes fungere godt i hverdagen.

Til denne ret valgte vi at lave Hasselback kartofler til. Er jeg den eneste som stadig elsker denne 90’er klassiker? Jeg synes det er så fantastisk med den sprøde skorpe og helt bløde kartoffel i midten.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 4 stk. andebryster
  • 4 stk. store kartofler
  • 50 g. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g. grønkål
  • 1 stk. granatæble
  • 2 stk. appelsin
  • 50 g. hasselnødder
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Hasselback kartofler

  • 1)

    Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflerne.  kær tynde skiver på tværs af kartoflerne, men ikke helt igennem. For at undgå at skære helt igennem kartoflen, er det en god ide, at ligge to træredskaber bag- og foran kartoflen.

  • 2)

    Smelt smøren i en gryde, knust hvidløg og rør det i smørret.

  • 3)

    Placer kartoflerne i et stort ildfast fad og tilsæt det smeltede smør, salt og peber på kartoflerne.

  • 4)

    Kartoflerne skal ca. have 45 minutter i ovnen, til de er sprøde uden på.

Andebryster

  • 1)

    Tag andebrysterne ud 30 minutter forinden. Hvis du har hele ænder skæres brysterne fra, og lårene gemmes (evt. på frost) så du kan lave confit de canard eller anderillette senere.

  • 2)

    Mens panden varmer op til lidt over middel, krydres andebrysterne med salt og peber.

  • 3)

    Placer andebrysterne med skindsiden nedad på den middelvarme pande. Sørg for at skindet har fuldt kontakt til panden. Det er vigtigt, at du ikke flytter på brysterne undervejs.

  • 4)

    Når du efter 2-3 minutter kan se, at skindet begynder at blive sprødt i kanten, vendes andebrysterne. Her kan du, hvis du ønsker det, tilføje lidt smør og et par kviste timian. Prøv i det sene efterår, at skifte timian ud med knuste enebær og et par skiver økologisk appelsinskræl.

  • 5)

    Siden uden skind er mere modtagelig overfor varme, og skal derfor ikke tilberedes lige så længe. Mærk på andebrysterne efter 1,5-2 minut. Det færdige andebryst skal være blødt, med en let fjedrende modstand.

  • 6)

    Lad andebrysterne hvile på et skærebræt i 5-10 minutter.  Server hele eller i skiver af ca. 1 cm.

Grønkålsalat

  • 1)

    Hak grønkålen fint. Få kernerne ud af granatæblet. Fjern skrald fra en appelsin og skær appelsinbåde ud. Placer alle ingredienserne i en skål.

  • 2)

    Rist hasselnødderne på en varm pande. Når skinnet begynder at drysse af, lægges hasselnødderne i et rent viskestykke, og rul hasselnødderne under klædet. Dette hjælper på at få skinnet af hasselnødderne. Læg dem herefter på et skærebræt og hak dem fint.

  • 3)

    Vinaigretten laves ved at komme olivenolie i en skål. Pres appelsinsaften ud i en anden skål, og tilsæt ca. 3 spsk. i olien og rør det sammen. Tilsæt dijonsennep og honning og rør det hele sammen til en samlet blank dressing. Smag til med salt og peber.

  • 4)

    Vend dressingen over salaten og tilsæt tilsidst hasselnødderne.

Forrige opskrift Næste opskrift