Ramsløg

June 15, 2021Jagtersmag

Det er nu sæson for ramsløg og bare ved en gåtur i skoven, kan løg duften fra skovbunden anes. Jeg har fundet et dejligt sted på Amager hvor det hvert år blomstre med ramsløg, hvorfor vi altid skal ud og plukke ramsløg minimum en gang i sæsonen.

Jeg laver altid ramsløgolie, som blot er en god håndfuld ramsløg og smagneutralolie. Ramsløgolien anvendes primært til dressinger eller som små dryp på retten. Ellers synes jeg ramsløgene er gode til kartofler eller i dressinger, hvor hvidløg eller løg erstattes af ramsløgene. Du kan her finde mine bedste opskrifter med ramsløg.

Ramsløg og kogte nye danske kartofler er også en sammensætning jeg er blevet utrolig vild med. Kartoflerne skal koge i saltet vand, og efterfølgende vendes med ramsløg som har været blancheret og drysses tilsidst med en god grov salt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige opslag Næste opslag