Braiseret vildand tacos med tequila og ananas

January 8, 2022Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid: 3 timer

Antal: 6 personer

Til min fødselsdag gav Emil mig en tortillapresser. Det blev derfor en anledning til at invitere venner over til mexicansk fødselsdagsfest med hjemmelavet tacos og drinks med tequila. Vi serverede to slags tacos, en med friskfanget torsk og den anden med vildand.

Opskriften på majstortillas fandt jeg her på DR som er skrevet af Timm Vladimir. Jeg havde forinden læst en masse opskrifter på majstortillas, og vigtigheden i at anvende det rigtige majsmel, Masa Harina. Det er en mel type jeg aldrig har anvendt før, men det giver den hel rigtige konsistens til tortillas. Det er mel jeg umiddelbart kun kommer til at anvende når der skal laves hjemmelavet tortillas, og derfor er det vigtigt for mig at opbevare melen godt og tørt. Derfor har jeg mit mel i opbevaringsbøtten Luna fra Simply Organized.

Tacos med vildanden kan både toppes med en rødkålsslaw eller en klassisk pico de gallo, som er en frisk mexicansk salsa. Dertil havde jeg købt to flasker gourmet chili salsa fra Mexican Heart, som lige blev prikken over i’et. Den ene var Salsa La Llorona, som var en stærk chili salsa med en let røg smag og var rigtig god til anden. Den anden var Salsa La Dona som er lavet på grønne tomater som fungerede virkelig godt til fisken. Det er ikke et must-have og de kan sikkert laves selv, men hold nu op det var lækkert til.

Den braiseret vildand kan sagtens laves 1-2 dage i forvejes, i en bøtte med låg i køleskabet. Til servering skal det blot varmes forsigtigt op i en gryde.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Arbejdstid: 3 timer
  • Antal: 6 personer

Ingredienser

Braiseret vildand tacos

  • 3 stk. vildænder
  • 1/2 ananas
  • 200 ml. tequila
  • 100 ml. hønsefond
  • 2 tsk. chili chipotle krydderi
  • ½ tsk. chili flager

Rødkålsslaw

  • 1 spsk. mayo
  • 1 stk. lime, saften heraf
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 tsk. honning
  • ½ lille rødkål
  • 1 dåse majs
  • 1 stk. grøn chili
  • Salt
  • Peber

Pico de gallo

  • 6 stk. store tomater
  • 1 stk. lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • 1 stk. lime, saften heraf
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Braiseret vildand tacos

  • 1)

    Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

  • 2)

    Ænderne skal klargøres, hvor brysterne og lår skæres fra. Med spidsen af en kniv, stikkes der huller i kødet. Det gør at marinaden kommer mere ind i kødet og bliver mørt. Læg ænderne til side imens saucen startes op.

  • 3)

    Der skal kun bruges en halv ananas. Halver derfor ananasen, skræl og fjern den hårde midte. Ananasen skæres i mindre stykker.

  • 4)

    Kom ananasen i en foodprocessor sammen med tequila, hønsefond, chipotle krydderi og chiliflagerne for at lave en sauce.

  • 5)

    Varm en støbejernsgryde eller anden gryde som kan komme i ovnen op, og tilsæt olivenolie. Kom herefter bryster og lår i gryden og brun ænderne på alle sider.

    Tilsæt ananassaucen og lad det hele komme i kog. Efterfølgende slukkes komfuret og gryden sættes i ovnen uden låg. Her skal det tilberede i ca. to timer.

  • 6)

    Efter de to timer, skal ænderne gerne være helt møre. Gryden tages ud af ovnen og køles lidt af. Tag bryster og lår op fra gryden til en skål og lad saucen være i gryden.

    Jeg synes det var nemmest at bruge hænderne til at skille kødet fra hinanden, men man kan også bruge to gafler. Brusk, ben og eventuelle hagl fjernes.

    Kom herefter kødet tilbage i gryden til saucen og smag til med limesaft, salt, peber og muligvis yderligere chili eller chipotle.

Rødkålsslaw

  • 1)

    Hak rødkålen i fine små strimler. Hak koriander og chili fint.

  • 2)

    Det var desværre ikke muligt at skaffe friske majs i januar. Derfor drænede jeg en dåse majs, og stegte dem af på en varm tør pande til de blev gyldne.

  • 3)

    Rødkål, koriander, chili og majs kommes i en skål, hvor mayo, limesaft, honning tilsættes. Tilsidst smages den til med salt og peber.

Pico de gallo

  • 1)

    Halver tomaterne og fjern midten af kerner og saft. Hak tomaterne fint. Hak rødløg, hvidløg og koriander fint.

    I den originale opskrift skal der frisk finhakket chili i. Dette undlod jeg, da de andre elementer havde chili i. Men det kan sagtens tilføjes.

  • 2)

    Bland det hele i en skål og tilsæt limesaft. Smag til med salt og peber.

    Den må meget gerne trække en times tid, inden servering.

Forrige opskrift Næste opskrift