Vildtpølser

May 30, 2021Jagtersmag

Jeg har igen kastet mig ud i et område, hvor jeg ikke kan bunde, jeg har kastet mig ud i at lave vildtpølser. Jeg har aldrig prøvet og lave almindelige grillpølser, så det er et virkelig spændende projekt. Normalt når man skal lave almindelige hjemmelavet grillpølser, har jeg læst mig frem til at man som ofte anvender en bindefars som er kød, fedt og vand blandet sammen, som efterfølgende blandes med de resterende pølseråvarer.

Find opskrifterne i bunden af opslaget.

Emil kommer en gang i mellem på jagt hos Kim og Connie, som har en stor gård og tilhørende jord. Kim går på jagt og Connie laver maden, har Emil fortalt. Emil fortalte Connie, at jeg havde en tanke om at forsøge med vildtpølser. Her oplyser Connie, at hun hver år står og laver flere hundrende vildtpølser og derfor fik vi hendes fif til en god vildtpølse. Derfor har vi forsøgt os med en fars uden bindefars, men med en god mængde fedt og væske, således at de ikke bliver tørre.

Grundopskriften jeg valgte at gå med var ca. 40 % vildtkød, 35 % svinekød og 25 % spæk. Dertil kom der 0,5 l. væske pr. 1 kg. Kød, spæk og løg blev kørt igennem kødhakkeren, først igennem den grove og derefter den fine. Farsen blev inddelt i fire portioner, da jeg ønskede og lave fire forskellige smage. Farsen blev hele tiden lagt på køl, når den ikke skulle krydres eller stoppes i pølserne. Noget af vildtkøddet var stadig lidt frossent da det skulle hakkes. Det er intet problem når der skal laves pølser, for det er vigtigt at kødet er koldt, når farsen skal laves, da det giver en højere bindingsevne.

Hygiejnen er ligeledes vigtig når der arbejdes med pølser. Det er derfor en god ide, hele tiden at vaske hænder og sikre at sakse og knive er rene og eventuelt skoddet i varmt vand. Tarmene er rengjort inden, er det en god ide at lade vand løbe igennem og dertil vil jeg altid koge mine pølser, for at sikre at alle bakterier er væk.

I første omgang har jeg forsøgt mig med fire forskellige smage af pølser. En pølse med chili-cheedar, en anden med porter, enebær og fennikelfrø, en tredje med røget paprika og den sidste med soltørret tomat, balsamico og timian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige opslag Næste opslag