Hakket kød

May 19, 2021Jagtersmag

Jeg går rigtig meget op i, at hele dyret skal bruges når Emil kommer hjem med forskelligt vildt efter en tur på jagt. Med fasanerne, er det som ofte en god fond og med bukkene er det at intet kød går til spilde. Hverken Emil eller jeg er uddannet slagtere eller kokke, så vi forsøger på bedst mulig vis at få skåret kødet.

Emil havde en dag været på jagt og skød 2 råer og en buk. Det betød at i 7 lange timer, stod vi og gjorde kødet klar. Emil havde dem derfor hængende i svigerfars garage, og en efter en fik skinnet og stået i store dele. Jeg kom efterfølgende og hentede de forskellige udskæringer, for at tage dem til køkkenet og ellers få klargjort og skåret i yderligere stykker og fordele i poser. Vi forsøger meget at skære og pakke poserne, således at det passer til to personer, og derfor er nemt at tage mad op fra fryseren. Alle poser får derfor også labels på, så vi ved hvad der er i hvilke poser.

Men når vi derfor står og forsøger at få kødet af knoglerne, er det ikke lige altid de bedste udskæringer vi får gjort. Der kan derfor ofte være kød tilbage på knoglerne. Jeg laver derfor altid poser med “reste” kød. Derfor vil de udskæringer med mange sener og som ikke kan bruges til hverken stege eller bøffer, laver vi enten store tern eller hakket kød. “Resterne” bliver derfor også opdelt i gode tern, som kan bruges i gryderetter og tern som skal anvendes til hakket kød.

Jeg havde ønsket mig en kødhakker som kan sættes direkte på rørermaskinen fra Kitchenaid, og var så heldig at få den til jul. Det betød at vi kunne lave omkring 6 kg. hakket kød. Vi drøftede længe om vi skulle tilføje ekstra fedt, men valgte i første omgang ikke at gøre det. Det skyldes, at vi primært bruger det hakket kød til hakkebøffer eller til en kødsovs. Så ville jeg hellere tilføje fedt til selve retten, såfremt at den skulle mangle det.

Det har virkelig været en god måde, at få brugt alt kødet og i en travl hverdag, bare tage en pose hakket kød op af fryseren og lave en god kødsovs. Præcis på samme måde, som vi ellers ville anvende oksekød. Når der laves kødsovs, er smagen meget lig det vi kender fra oksekød, og derfor skal I ikke forvente en vildsmag. Det skyldes, ved tilføjelse af de kraftige smage fra tomat og krydderier, ikke fremhæver vildt smagen. Men til gengæld bliver alt kødet brugt, og vi kommer nok ikke til at købe hakket oksekød lige foreløbig igen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige opslag Næste opslag