Vild hverdag – med fasan

May 19, 2021Jagtersmag

Jeg synes vi er meget priviligerede ved, at vi stort set altid har vildt liggende i fryseren. I efteråret kommer Emil hjem med en masse vildænder og fasaner. Jeg har aldrig arbejdet med fasan, før jeg lærte Emil at kende, men jeg synes det er et fantastisk fjerkræ som kan bruges på præcis samme måde som kylling.

Med udgangspunkt i teorien om, at fasan kan bruges på præcis samme måde som fasan, har jeg også forsøgt med mange klassiske retter.

  • Tarteletter
  • Risotto
  • Fond af fasan, til fx suppe
  • Hjemmelavet ravioli med fars fra fasan
  • Fasanragout
  • Faisan-au-vin (coq au vin blot med fasan i stedet for kylling)
  • Hønsesalat til smørrebrød

Fonden af fasan, som bruges både til tarteletter og risotto er meget intens. Den smager ikke vildt, men smager bare som en rigtig god hønsefond. Derfor giver dette ekstra meget smag. Det er fantastisk at have adgang til en råvare som fasan, som jeg synes er meget bedre end den kylling, der kan findes nede i køledisken, men er så nem at arbejde med. Derfor er det kun fantasien som sætter sine begrænsninger.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forrige opslag Næste opslag