Risotto på vildtfond

March 6, 2022Jagtersmag

Forberedning: 15 minutter

Arbejdstid: 30 minutter

Antal: 2 personer

Jeg ELSKER italiensk mad, og vi får som minimum pasta 2 gange om ugen. Som så mange andre, elsker jeg den enkelthed italienske opskrifter og retter har, hvor der er fokus på de gode råvarer. I har nok fundet mine opskrifter på ragout med hjemmelavet pasta, hvor det er retter som kræver et par timer til at simre på komfuret.

Men med retter som spaghetti puttanesca, cacio de pepe eller en klassisk carbonára, kan laves laves inden for en halv time og det er nok nogle af de retter vi især kaster os over i en ellers travl hverdag. En klar anbefaling herfra er at købe en god tørret spaghetti eller tagliatelle.

Nok om pasta, for det som det hele omhandler er risottoen. Jeg har altid elsket en klassisk risotto på svampe og en god hønsefond. Men i denne opskrift valgte jeg en fond på vildt fra dådyr. Opskriften på fonden kan du finde nederst på siden. I denne opskrift valgte jeg kun at bruge den intense vildfond og kantareller, men man kan også udskifte kantarellerne med almindelig svampe. Et andet alternativ er de tørrede kantareller, som skal udblødes i vand omkring 30 minutter, dette er også en mulighed. Her ville jeg blot komme de udblødte kantareller i, ca. 5 minutter før risene er færdige og give dem noget varme. Jeg synes dette er et godt alternativ, når kantarelsæsonen ellers er slut.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Forberedning: 15 minutter
  • Arbejdstid: 30 minutter
  • Tid i alt: 45 minutter
  • Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g. kantareller
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g. risottoris
  • 1 spsk. smør
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 500 ml. vildtfond
  • 75 g. parmesan
  • ½ citron, saft
  • 1 lille bundt persille
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • 1)

    Rens kantarellerne for jord. Jeg plejer blot at rive kantarellerne fra hinanden, frem får at skære dem over.

  • 2)

    Snit løg og hvidløg fint.

  • 3)

    Kom smør og olivenolie i en gryde og lad det bruse op. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg og sauter i ca. 1 minut, det er vigtigt at de ikke får farve. Tilsæt herefter kantarellerne og lad dem sautere i et par minutter.

  • 4)

    Tilsæt risottoris og lad dem sautere i 1-2 minutter, under omrøring.

  • 5)

    Tilsæt hvidvin og lad den simre i gryden, forsat under omrøring.

  • 6)

    Lun vildtfonden op og hæld ca. 2 dl. af fonden i gryden med risottoris. Jeg anvender en stor suppeske, når fonden skal hældes over risottorisene.

  • 7)

    Lad risene absorbere næsten alt væsken, før der tilsættes yderligere fond.

  • 8)

    Forsæt med denne proces, indtil risottorisene er møre men at stadig er lidt bid. Det skulle gerne tage omkring 20 minutter.

  • 9)

    Sluk for komfuret og lad retten stå urørt i et par minutter og den står og samler sig. Tilsæt parmesan og eventuel en spsk. smør. Hvis konsistensen er for fast, kan der suppleres med lidt af fonden. Det er vigtigt at risottoen er lind og lidt flydende.

  • 10)

    Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Server med persille og parmesan på toppen.

Forrige opskrift Næste opskrift