Steg af rådyrinderlår

May 23, 2021Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid:

Antal:

Det er fredag den 21. maj 2021. Emil har været på bukkejagt hele ugen og i aften skal vi have en god steg af rådyrinderlår med nye danske kartofler, asparges og salsa verde. Pinseweekenden kunne ikke starte bedre.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print

Ingredients

Steg af inderlår

  • 1 stk. steg af inderlår, af enten rådyr eller dådyr
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kviste rosmarin eller timian
  • 30 g. smør
  • Salt
  • Peber

Nye danske kartofler med asparges og feta

  • 800 g. nye danske kartofler
  • 150 g. feta
  • 200 g. grønne asparges
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Steg af rådyrinderlår

  • 1)

    Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter forinden, og forvarm ovnen til 140 grader.

  • 2)

    Befri overfladen for sener og eventuelt fedt. Kødet krydres med peber og lidt mere salt, end du ellers havde gjort, da en del går tabt under tilberedningen. Varm en pande godt op og tilsæt lidt olie.

  • 3)

    Kødet brunes godt af på alle sider, hvorefter temperaturen sænkes til middel. Tilsæt herefter 30 gram smør, lidt frisk timian eller rosmarin og 2 fed knuste hvidløg. Brug en spiseske til at overhælde kødet med den aromatiske smør. Smørret må gerne brune, men må ikke brænde.

  • 4)

    Stil panden i ovnen. Efter 7 minutter vendes kødet, således at det tilbereder jævnt. Efter i alt 14 minutter testes temperaturen med et stegetermometer. Jeg anbefaler en kernetemperatur på mellem 54 og 56 grader. Når den ønskede temperatur er opnået, flyttes kødet til at skærebræt, hvor det skal hvile i 10 minutter.

Nye danske kartofler med feta

  • 1)

    Børst og skyld kartoflerne til de er rene og der ikke længere er jord på dem. Hæld vand i en gryde og tilsæt rigeligt salt – det skal smage som saltvandet. Når vandet koger, skal kartoflerne tilsættes og lade dem småkoge i 6 til 8 minutter. Når de er færdige hældes der koldt vand over kartoflerne, så de er helt nedkølet. Dræn efterfølgende vandet fra kartoflerne, og dup eventuelt med køkkenrulle så kartoflerne ikke er våde. Hvis kartoflerne er lidt for store, kan de halveres til salaten. Kom dem herefter i en salatskål.

  • 2)

    Knæk eller skær enderne af asparges og skær dem i mindre stykker af ca. 1 cm. i længden. Kog vand i en gryde, og så snart vandet koger slukkes der for komfuret igen. Tilsæt asparges og lad dem ligge i gryden i 2 minutter til de er møre, men at der stadig er god bid. Tag asparges op af gryden og direkte i koldt vand for at stoppe tilberedningen. Tilsæt asparges til kartoflerne.

  • 3)

    Drys feta over salaten og tilsæt frisk kværnet peber på salaten.

Forrige opskrift Næste opskrift