Carpaccio af rådyr

May 19, 2021Jagtersmag

Forberedning:

Arbejdstid:

Antal: 4 personer

Dette er blevet en klar favorit, som vi elsker at servere som forret når vi har gæster. Vildtsmagen er fantastisk, hvor syrlige svampe og en god olivenolie passer utrolig godt sammen.

Jeg har forsøgt med forskellige typer af syltede svampe med både enoki og bøgehatte. Her bliver det bedste resultat bøgehattene. Det skyldes at størrelsen på bøgehatten gør, at der stadig er en god konsistent tilbage i svampen. Hvor med syltet enoki, holder den kun smagen af den syltede svamp, men da de er meget små, bliver de næsten helt udblødt, hvor jeg ikke er helt vild med konsistensen. Når jeg laver syltelagen, er det blot en klassisk syltelage bestående af vand, eddike og sukker, med tilføjelse af enten enebær, laurbær, peber eller hvad jeg lige ellers har i skabet.

Se udskrift
Print opskrift
Luk print
  • Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. rygfilet af rådyr
  • 1 stk. citron, skal
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 dl. hasselnødder
  • 100 g. parmesan
  • 100 g. bøgehatte
  • 2 dl. eddike
  • 1 dl. vand
  • 100 g. sukker
  • 1 spsk. hele peberkorn eller andre krydderier, fx laurbærblade, fennikelfrø eller enebær
  • En god olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Balsamico, kan undlades

Fremgangsmåde

  • 1)

    Befri ryggen for sener og hinder. Del rygstykket således det er stykker af 15 – 20 cm. Det behøves dog ikke at være helt så præcist, men der skal ikke gå kød til spilde.

  • 2)

    Krydre stykkerne med salt, peber og citronskal.

  • 3)

    Kom et stykke wrap på bordet og læg kødet på wrappen. Rul kød stramt og læg det i fryseren i 20 minutter.

  • 4)

    Tag kødet ud af fryseren og befri det fra wrappen.

  • 5)

    Varm panden op må maksimal varme, og brun kødet uden fedtstof, hele vejen rundt.

  • 6)

    Tag kødet af panden og lad det køle af en smugle inden det igen lægges stramt i wrap. Læg kødet i køleskabet i minimum 1 time.

  • 7)

    Når det skal serveres, rulles køddet ud af wrappen og skæres i tynde skiver.

  • 8)

    Placer kødet på tallerken, med tilbehør af rucola, ristede og hakkede hasselnødder, samt syltede bøgehatte.

Næste opskrift